Соня Момчилова е назначена за ръководител на пресцентъра на служебното правителство. Това е потвърдила самата тя пред "24 часа".

Момчилова е пиар с дългогодишен опит. Нейната първа месторабота като ръководител на пресцентър бе в правителството на НДСВ, където оглави пресслужбата на транспортното министерство по време на двегодишното министерстване на Пламен Петров. По-късно беше и шеф на пресцентъра на МВР.

Работила е на много места. Тя е автор на текстовете на прохождащото в началото на 90-те студентско предаване "Ку-ку" и при прощъпалника му се появяваше често на екрана.

Освен това е написала думите на повечето първи песни, прочули навремето Камен, Слави, Зуека и останалите. Тогава тя беше студентка по българска филология и дефектология. Пише стихове и проза от малка.

След "Ку-ку", в началото на 90-те тя работи и в частни радиостанции. Бе водеща в радио "Експрес" по времето, когато шеф му беше Радослав Янкулов. После радиобосът я взе в новосъздаденото "Радио 99", което за кратко постига рекордна слушаемост в София. След това пак се връща в "Експрес". Сред многото ѝ спирки е и сутрешната рубрика на БНТ "Точно в седем".

Била е пиар на "Галъп", както и на Съюз "Произведено в България".