"Днес стана ясно как се фалшифицират резултатите от гласуването с машини на изборите. При това се фалшифицират от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" - това коментира във Facebook лидерът на ИТН Слави Трифонов след доклада на ДАНС, изнесен по време на председателски съвет по-рано днес. Според Трифонов случващото се е "държавен преврат". 

За доклада на ДАНС стана ясно от Тошко Йорданов, който пред медиите обяви, че във него се твърдяло, че "два дена, след като ЦИК направи публично генериране на хеш код, който е единият от ключовете за защита на машините, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, сваля информацията на флашка". 

"Цялото това престъпление е било заснето от охранителните камери на залата. И това вече е доказателство, че изборите в България се фалшифицират. Фалшифицират се от ПП-ДБ. В момента всеки един от ПП-ДБ може да притежава този код и всяка една машина може да бъде манипулирана във всеки един момент, независимо в коя точка на страната се намира. Това е държавен преврат", коментира Слави Трифонов. 

И пита: "Спомняте ли си какво казаха същите тези в онзи запис. Ето това е онази "ала-бала". Ето как, по техни думи, цитирам: "Изгърмяхме един проект на Слави и откраднахме един бутон". Ето така те печелят избори. Ето така управляват в момента - с измама. Пак повтарям, това е държавен преврат и престъпление срещу националната сигурност". 

"Този Михаил Стойнов трябва да бъде арестуван незабавно. Освен него, трябва да бъдат арестувани Кирил Петков, Асен Василев и всички, които са знаели за тази схема", смята още лидерът на ИТН. 

"Машините трябва да бъдат премахнати от изборите след два дни, защото всеки, който ще гласува на машина, няма да знае къде всъщност отива неговият глас. Призовавам незабавно главния прокурор да се самосезира по случая. МВР да арестува виновните. Президентът Радев да свика незабавно Консултативния съвет по национална сигурност. ЦИК да премахне машините от изборния процес в неделя, защото са компрометирани". 

Според Трифонов "тези хора не бива да се доближават повече до власт. Единственото, до което трябва да се доближават, е слушалката в стаята за свиждане в затвора". "Оставка! Съд! И затвор!", завършва поста си лидерът на ИТН.