Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов реагира остро на заявката на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да се опитат да направят правителство на малцинството с втория мандат.

"След като миналата година "Демократична България" не пожелаха да подкрепят правителство на малцинството на "Има такъв народ", сега ще предложат правителство на малцинството и ще очакват да ги подкрепи Бойко Борисов. Ще чакат подкрепа от човека, когото наричат мафиот и когото арестуваха. Но когото всъщност много обичат", написа в профила си във Фейсбук Слави Трифонов.

"Ех, Христо Иванов, ех, Ице, старата любов ръжда не хваща. Това е шега. Аз обичам шегите. Но ако трябва да съм сериозен, и "Продължаваме промяната", и "Демократична България" постъпват нагло, лицемерно и безочливо. В името на това да се докопат до властта. И това е ясно за всеки нормален човек", е заключението на Трифонов.

По-рано днес пред медиите в парламента от ПП и ДБ отново повториха, че отказват да подкрепят първия мандат на ГЕРБ и поискаха партиите в НС да приемат належащи решения до Коледа, за да се пробват те след това да сформират кабинет на малцинството. Двете формации призоваха и президентът Румен Радев да се забърза с процедурата по връчването на мандатите, защото до момента, според тях, няма резултат от консултациите.