Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов направи коментар за отминалия местен вот и потвърди от първо лице, че ще гласува за  за кандидата на левицата в София Ваня Григорова. Обясни и аргументите си партията му да я подкрепи - при първенство на ПП в Столичния общински съвет не трябва и кметът да е от същата формация.

"Не подкрепям и никога няма да подкрепям сегашното ръководство на Продължаваме промяната. И ще ви кажа защо. Защото са безсрамни лъжци. Защото се мислят за повече от останалите. Мислят се за специални и богоизбрани. Мислят си, че всичко им е позволено. А всички нас, останалите, ни мислят за втора категория хора", написа в профила си в социалната мрежа Трифонов.

"Те безусловно са се самозабравили. Те неслучайно бяха наречени шарлатани и както казах, когато ги свалих от власт предния път - те за нищо на света не трябва да се докосват до власт! Така мисля аз", добави той.

Той не призовава директно избирателите на ИТН да гласуват за Ваня Григорова в столицата, макар че вече стана ясно, че партията му й даде подкрепата си. Но разкрива какво мисли той самият и какво ще направи на балотажа.

"Конкретно в София моят избор за кмет се казва Ваня Григорова. След като ПП имат голямо представителство в общинския съвет, кметът, за нищо на света, не трябва да е пак от ПП - за да има взаимен контрол", смята Слави Трифонов.

Това, което ни очаква, е поредица от битки за установяване на нормален и достоен живот в нашата прекрасна родина. И ние ще ги проведем, защото това може да е път изпълнен с трудности, но целта оправдава средствата", коментира Трифонов и добавя, че е убеден, че всички хора, които са гласували за ИТН, имат достатъчно самосъзнание и чувство за отговорност, за да знаят за кого да гласуват.

Трифонов е доволен от резултата на ИТН на местния вот.

"Противно на очакванията на някои политически партии, резултатите на Има такъв народ от местните избори са логично добри. И логично ще стават още по-добри. Използвам случая да благодаря на всички гласували, на всички гласували за Има такъв народ и на всички участници от структурите на Има такъв народ", обръща се към симпатизантите си лидерът на ИТН.

"България - това сте вие. Всеки град, всеки малък град, всяко село, всяко селце - това сте вие. И аз вярвам, че мъдростта ще победи", завършва обръщението си преди балотажа Слави Трифонов.