Гледах Корнелия Нинова по bTV. Моят извод от нейното интервю е следният: "Комунист власт и мандат не пуска". Това написа във фейсбук Слави Трифонов по повод казаното от Корнелия Нинова, че повече преговори с ИТН няма да водят, защото мандалото е хлопнало. Отстъпихме всичко възможно, няма връщане назад повече, допълни тя и уточни, че за пети път  "Има такъв народ" чупят държавата и няма как да си играят с обществото, само защото някой казва отзад какво и как да се случва. 

"Току-що г-жа Нинова категорично се позиционира и към отбора на лицемерите. Христо Иванов говори зад гърба й как се е вкопчила във властта и как пак иска да е министър, но тя няма проблем с Христо Иванов, а има проблем с мен. Добре дошла, Корнелия.

Тази вечер лявата г-жа Нинова разговаря с него, с човекът от десницата, който говори нелицеприятни неща зад гърба й и с него ще мисли как да се състави ново правителство. Правителство, уж за спасението на България, а не правителство, благодарение на което г-жа Нинова да запази поста си. Ето я разликата между нея и мен - аз власт на всяка цена не желая", заявява още Трифонов.

"В петък казах, че напускаме преговорите и че от "Има такъв народ" не се страхуваме да отидем на избори. Г-жа Нинова обаче не иска нови избори, защото демокрацията може да й отнеме много - поста й на вицепремиер.

Тази вечер г-жа Нинова разговаря и с Кирил Петков. Същият Кирил Петков, от когото тя сне доверието си след изгонването на руските дипломати. С него обаче за 24 часа. После всичко пак беше точно. В името на властта. Защото видимо за тези хора властта на всяка цена е по-важна от достойнството.

Г-жа Нинова няма да каже лоша дума за Христо Иванов, няма да каже лоша дума и за Кирил Петков, но не защото е голям държавник, а защото единственият й шанс за власт е да се присламчва към ПП и ДБ и някакси да се надява, че ще се сформира управляващо мнозинство на лицемерието", коментира още Трифонов.

Той прави паралел между износа на оръжия за Украйна и политическата криза. 

Общо взето, както г-жа Нинова продава оръжия за Украйна през трети страни, по същия начин г-жа Нинова иска да остане във властта през трети страни - през ПП и ДБ. Толкоз за г-жа Нинова, заявява в заключение Слави Трифонов.