Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира, че ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС си имат нова сглобка и в Столичния общински съвет "без никакъв срам". Поводът за коментара му стана изборът на общинаря от ПП Цветомир Петров за председател на СОС с подкрепата на ПП-ДБ-СС, ГЕРБ и три гласа от БСП и четирима от "Възраждане". Петров получи и подкрепата на тримата от "Синя София".

По повод "белия дим" от СОС Трифонов обвини Бойко Борисов, че вчера е излъгал гражданите в очите, като е обявил изборите в София за купени и е обещал, че няма да управлява с ПП, а на другия ден неговите съпартийци в Общинския съвет са направили точно обратното.

"След сглобката на национално ниво, която сътвориха Продължаваме Промяната, Демократична България, ГЕРБ и ДПС, без никакъв, ама никакъв срам, сега имат нова сглобка в Столичния общински съвет. Ама вчера Бойко Борисов каза, че ще се ходи на избори, нямало да се събира с ПП, защото имало съмнения в изборите ... и гледа в камерите, което означава в очите на българите, и лъже без никакъв срам, камо ли с чувство за грях. Нали беше много религиозен?", написа в профила си във Фейсбук Трифонов.

Той упрекна управляващите на национално ниво, че са си напазарували по няколко съветници от БСП и "Възраждане", за да им се получи бройката и мнозинството. Това доведе до изключване на четирима от партията на Костадинов, за които и от партията признаха, че са били купени.

"24 часа по-късно общинските съветници от ГЕРБ се прегърнаха с общинските съветници от Продължаваме промяната и гласуваха заедно за председател от ПП. И, за да си прикрият гнусната сглобка си напазаруваха едни предатели от групите на БСП и Възраждане, за да ги използват за смокинов лист... или тоалетна хартия... каквото си решат, нали са си платили. Мога само да съчувствам на Корнелия Нинова и Костадин Костадинов, този мач съм го играл и мога само да им кажа, че в крайна сметка това е полезно, защото за някакви смешни обещания и пари са се оттървали от предатели", коментира лидерът на ИТН.

После уличи в неспазеното обещание и лидера на "Спаси София" Борис Бонев, който беше против съвместно управление с ГЕРБ.

"Има един много мъжествен субект в столична община, Борис Бонев, представител на жълтите павета, който заяви, че ако ГЕРБ подкрепят неговата формация Спаси София, въпросната формация веднага ще напусне групата на ПП/ДБ. Не го виждам днес да е напуснал, а го виждам прегърнат с Антон Хекимян. Като казвам прегърнат... казвам.. прегърнат! Затова още веднъж ще кажа: "Горчиво! На младоженците - честито!", пише Трифонов.

Той не смята, че оформилото се мнозинство за избор на председател на СОС ще е полезно за столицата.

"Дали от този брак ще произтече нещо добро за София? Едва ли? Тези, които бяха избрани в София да разградят модела Фандъкова от днес вече работят с хората на Фандъкова. Убеден съм, че техните гласоподаватели ги изпратиха в управлението на София, за да сключат точно този брак", коментира Трифонов. После направи паралел с тортата на ДБ, която изобразяваше отрязаните парчета от Паметника на Съветската армия. "Сега си направете една торта със статуята на "Света София" и .... няма да казвам какво да я направите!", призова Слави Трифонов.