Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов нарече съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев "нагли лъжци" и ги определи като белите якички на корупцията в България.

В пост в профила си във Фейсбук Трифонов коментира решението на правителството да ускори строителството на магистрала "Хемус" и да отпусне още средства, като ще индексира инхаус договорите.

Ето и целият пост на лидера на ИТН без редакторска намеса: 

Спомняте ли си, че когато бяхме заедно в коалиционно правителство, тези двамата спряха всички пари за пътища? После обвиниха Гроздан Караджов и съответно мен, че някакси плащането за вече свършена работа е...крадене на пари. Как се крадат пари, като се плати на някой, който е свършил работа, аз не знам. Просто не съм невменяем като някои политици, за да твърдя подобни неща.

После Кирил Петков и Асен Василев говореха постоянно, че най-страшната схема за източване, демек - за крадене на пари, в пътното строителство са така наречените инхаус процедури.

Започвам с цитатите.

"Милиарди левове държавни пари са раздадени без обществени поръчки чрез "инхаус" процедури" обявиха на брифинг Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев.

"Огромни суми от нашите пари са давани по метод без обществени поръчки. Това е разхищение на държавния ресурс, който се раздава по неясен начин", допълни Петков.

Малко спомени. Когато ние сваляхме коалиционното правителство заради предателството към българите в Северна Македония и некадърната финансова политика на Асен Василев, Кирил Петков лъжеше като...дори не мога да кажа "като циганин", че ще обидя този толкова жизнерадостен и музикален етнос, като им пришия канадеца Петков, та, тогава, от трибуната на НС Кирил Петков за пореден път заяви, цитирам:

"Сред успешните действия на правителството са прекратяването на "инхаус" процедурите и спиране на неефективните договори за инфраструктура".

След това, в предизборната кампания същият лъжец продължи да твърди същото. Ето: "Кирил Петков за ГЕРБ: Не знам дали са по-силни от хаоса, но със сигурност са много силни в инхауса."

Неговия лъжовен събрат Асен Василев пък до допълни със следното твърдение:

"Това е един начин (инхаусът) да се избегнат обществените поръчки и да се дадат пари на подизпълнител без търг и без конкурс. Ако го съотнесем към това, което харчим като държава, това са всички пенсии за 9 месеца, раздадени на наши фирми без поръчки",

Отново Кирил Петков: "Те (ГЕРБ) трябва да знаят къде да очакват подкрепа. Ако тръгнат пак с инхаус поръчките - няма да ги подкрепим",

Именно инхаус поръчките бяха наречени от тези двамата - Петков и Василев - "Грабежът на века".

Така, да обобщя.

Според Кирил Петков и Асен Василев инхаус процедурите в пътното строителсто са нагла и брутална корупционна схема. Демек, който го прави е крадец на държавни пари.

И сега - какво се случва сега, когато ППДБ си имат правителство с, забележете, с ГЕРБ.

Ето какво става днес. Днес!

Правителството дава още пари за "Хемус" и ускорява строежа й. Правителството ще индексира инхаус договорите за строителството на магистрала "Хемус", до месец ще има и предложение за решение в Министерския съвет за индексация на договорите за доизграждане на магистрала "Хемус".

Значи, не само, че ще платят всички пари по инхаус процедури, не само, че те самите ще правят инхаус процедури, ами на всичкото отгоре ще ги индексират, тоест - ще дадат още повече пари.

Абе, Кириле и Асене, нали с тези пари се хранеха някакви бебета на ГЕРБ?! Какво стана? Бебетата си имат нови родители ли? Осиновихте ли ги? Сега от вашата цица ли ще сучат?

И тук, логично, идва изводът, с който започнах - Кирил Петков и Асен Василев са нагли лъжци и белите якички на корупцията в България. Току-що ви го доказах.