Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов за пореден път атакува бившите си съюзници от "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, като ги нарече стари шарлатани и обясни, че в съвременния език тази дума означава "невежи хора, които се правят на знаещи. Мошеници, измамници, лъжци".

В подкрепа на твърдението си, публикувано в обширен пост в личния му профил във Фейсбук, Трифонов привежда няколко примера. Първият от тях е прекратената обществена поръчка за покупка на медицински хеликоптери.

"Като един стар шарлатанин Кирил Петков извади всякакви театрални, рекламни трикове, за да обясни предизборно по всички телевизии как България, благодарение на "Продължаваме промяната", най-после ще има медицински хеликоптери. Да, но сделката за хеликоптерите се провали, защото е направена некадърно от невежи хора, които се правят на знаещи. Шарлатани", категоричен бе лидерът на ИТН.

Трифонов припомня и случая с двойното гражданство на бившия премиер.

"За да стане министър на икономиката в служебния кабинет на Стефан Янев, Кирил Петков е излъгал, че няма двойно гражданство - българско и канадско, подал е невярна декларация и е нарушил тежко Конституцията. Тоест - измамил е, за да осъществи личните си амбиции да стане министър. Мошеник, шарлатанин", допълни той.

Според Слави Трифонов, съпредседателят на ПП е излъгал и по време на скандалния телевизионен предизборен дебат по bTV, когато вместо Венко Сабрутев в студиото се появи Кирил Петков.

"Та в този предизборен дебат, Кирил Петков отново извади театралните, рекламни трикове, в случая - за печелене на гласове, и произнесе брутална лъжа по мой адрес. Той каза, че аз съм му се обадил по телефона и съм му казал нещо за, цитирам - "моя милиард". Кирил Петков е особен вид шарлатанин - докато изрича лъжата, след секунди вече вярва, че това е истина. А тя истината е лесно доказуема - Кирил Петков говореше за конкретен период, в който аз съм му се обадил за "моя милиард". В тоя конкретен момент аз отдавна го бях изтрил от телефонния си указател, защото ми беше станало ясно, че е шарлатанин. Нищо не можеше да ме убеди да вдигна телефона на Кирил Петков, включително и медиаторството на големия политик Христо Петров. Камо ли пък да му говоря за "мой милиард" по телефона", обясни Слави Трифонов.

Той дава примери и за бившия финансов министър Асен Василев, като твърди, че бившият финансов министър лъже, че е осъдил Тошко Йорданов за клевета.

"Само че истината е съвсем друга - Тошко Йорданов нищо не е платил на Асен Василев, и Асен Василев не е спечелил никакво дело за клевета срещу Тошко Йорданов. Делото дори още не е започнало и това може да го провери всеки. И сега ми кажете - какъв човек може да бъде Асен Василев, освен безподобен лъжец и шарлатанин?", заключи лидерът на ИТН.