Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обобщи през своя поглед политическия извод от всички криминални сюжети, в които са намесени доскорошни управляващи. Той изреди ареста на шефката на Митниците, снимките с разследваните за контрабанда, на които са бившият вече главен секретар на МВР Живко Коцев, Бойко Рашков и Кирил Петков, както и липсващите 3 милиарда лева от резерва, както и разследването на фирми на Настимир Ананиев за пране на пари и наркотрафик.

"Какво става, хора? Май наистина няма такава държава. Хората, които са ни управлявали през изминалите девет месеца, всъщност, вероятно са контрабандисти, наркодилъри и ей така, помежду другото, са загубили 3 милиарда и 220 милиона лева от нашите пари", възкликна Слави Трифонов с коментар в профила си във Фейсбук.

И преди това навързва фактологията, за да направи този извод, като изрежда все имена на политици от ПП-ДБ и покровителствани от тях фигури.

"Не зная как се е получило, но от опита мога да кажа, че имам две страни - равноправни. Едната е емоционална, другата е практична. Сега, за малко ще оставя емоционалната настрана и заедно с практичната ми част ще ви изложим малко факти.

Бившата шефка на митниците, Петя Банкова, назначена от бившия министър на финансите, Асен Василев, се намира в следствения арест заради контрабанда и организирана престъпна група. Бившият главен секретар на МВР, Живко Коцев, изцяло подкрепян от бившите управляващи от ПП/ДБ, е на поредица от снимки, излезли в интернет, на които усмихнат и в добро настроение е заедно с баща и син Марин и Стефан Димитрови, които са също в ареста заради контрабанда и ОПГ заедно с Петя Банкова. Бившият министър на МВР и сегашен депутат от ПП/ДБ, Бойко Рашков, е също на тия снимки, заедно с Марин и Стефан Димитрови. Живко Коцев, и той е там", пише лидерът на ИТН.

И продължава с изреждането на фактите: "Бившият министър-председател и сегашен депутат от ПП/ДБ, Кирил Петков, също е усмихнат на снимка със Стефан Димитров, който припомням е в ареста за контрабанда и ОПГ. Току що излезе информация, че депутатът от ПП/ДБ Настимир Ананиев е разследван от Софийска градска прокуратура за канал за трафик на наркотици и пране на пари. Сигналът за Настимир Ананиев е подаден от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия".

Трифонов стига и до задочния спор между бивш и настоящ финансов министър за това колко са парите в държавния резерв, като цитира липсата на 3 милиарда и 220 милиона лева, установена от служебната власт.

"Бившият министър на финансите Асен Василев каза, че във фискалния резерв има 9 милиарда и 900 милиона лева. А новият министър на финансите, който вчера встъпи в длъжност, Людмила Петкова, каза, че във фискалния резерв има 6 милиарда и 680 милиона лева. 3 милиарда и 220 милиона лева ги няма. 3 милиарда и 220 милиона, хора. Държавни пари, парите на всички нас. Не 3 лева, не 300 лева, не 300 хиляди лева, а 3 милиарда и 220 милиона лева", пише лидерът на ИТН.

"Направо е сюрреалистично. Едно такова абсурдно, абстрактно, само дето явно е напълно реално. Максимално бързо законът трябва да се произнесе, максимално бързо трябва да се отървем от тази пасмина и максимално бързо трябва да сложим в ред държавата. Зависи си от всички нас! Така мисля аз!", обобщава лидерът на ИТН.