И Слави Трифонов влезе в математическата стилистика на Бойко Борисов и Кирил Петков в навечерието на вота на недоверие.

"Опитвам се да разсъждавам математически. Провокиран съм от двамата лидери, които представляват "сглобката" - едно математическо действие, срамно и нечистоплътно, но математическо. Та, провокиран съм от техните изказвания за математиката днес", пише Трифонов в профила си във Фейсбук.

"Първо, да ви ги цитирам:

Бойко Борисов: "Да знаете, че след няколко дни ще има час по математика и ще се брои", край на цитата. Това го е казал на "Продължаваме Промяната" по отношение на предстоящия вот на недоверие.

А, ето какво е казал в отговор Кирил Петков: "Математиката е ясна, вотът няма да мине", край на цитата.

Чисто математически мога да кажа, че и двамата си правят "сметки без кръчмаря". Това е народна поговорка, но в случая кръчмарят е Пеевски", е приносът към математическия диалог от страна на Слави Трифонов.

"Като гледам как ги командва в Парламента, бих ги посъветвал първо да го питат, пък после да се обаждат. А, ако не знаят къде да го намерят, да питат Христо Иванов", казва лидерът на ИТН по адрес на депутата от ДПС.

И продължава с прийомите на математиката да обяснява сглобката и резултата от нейното управление.

"Мога да дам още едно математическо обяснение на сегашната политическа ситуация. Нарича се "умножение по нула".

Каквото и число да умножиш по нула, винаги се получава нула. Ако хипотетично приемем, че Кирил Петков е нула, а той е навсякъде, то където присъства Кирил Петков, резултатът от уравнението винаги ще е нула", коментира Слави Трифонов.