С размяна на реплики между управляващи и опозиция започна закритото заседание на Комисията по отбрана, която обсъжда предложението да се преговаря със САЩ за изтребители F-16.

Депутатът от БСП за България Славчо Велков предложи заседанието да се отложи или да бъде открито, защото не всички документи били предоставени на народните представители от комисията, предава bTV. Председателят на комисията ген. Константин Попов опонира, че документите за заседанието са предоставени в петък, а протоколът на комисията, който е в секретната секция на парламента, е на разположение на депутатите.

Велков твърди, че отсъства най-важният доклад на политико-военната група, който е даден в Министерския съвет, но не и на депутатите, за да се запознаят дали има особени мнения в документа.

"Имаме право да се запознаем с този доклад, иначе какво ще обсъждаме", аргументира се Велков, цитиран от bTV.

Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, който ръководеше групата, обяви, че няма нищо различно в констатациите. Велков обаче го контрира, че не казва истината.

Джейхан Ибрямов ДПС обяви: "По дневен ред е закрито заседанието, защото има информация, която на открито не можем да изкажем".

Предложението на Велков да се отложи заседанието беше отхвърлено с 8 гласа "за", 12 "против" и двама въздържали се.

След заседанието на Комисията по отбрана има насрочено заседание и на парламентарната комисия по бюджет и финанси по същия въпрос.