Разговаряхме по телефона. Няма какво да си кажем на този етап.
Очакваме от тях да изпълнят закона, поясни още Дянков.

„Искахме да ни уведомят в какъв срок ще инсталират необходимата техника. Те казаха, че това няма как да стане и просто няма за какво да си говорим", допълни финансовият министър, цитиран от КРОСС.

Срещата с Дянков като "последна възможност" за "Лукойл Нефтохим" да подготвят график за поставяне на измервателните уреди до 2 месеца анонсира вчера премиерът Бойко Борисов. Днес Валентин Златев каза на пресконференция, че срещата е била отказана.

Няма никаква опасност от криза на пазара на горива, категоричен бе финансовият министър. По думите му, страната може да издържи без "Лукойл" 160 дни, тъй като резервът покрива 80-дневното потребление на целия пазар, а "Лукойл Нефтохим" осигурява под 50% от него.
Има информация от други компании, че пренасочват към България бензин, допълни министърът.
 
"Отнет е лиценз. Искаме да видим в какъв срок те могат да си направят новата техника. Разрешението ние го имаме. В момента митничарите са там и правят инвентаризация", обясни Дянков.

"Лукойл" не излиза в планов ремонт, това е просто слух, който не е коректен. Последният им планов ремонт беше миналия август. След това този февруари, следващият им ремонт е февруари 2013 г.", добави още Дянков.