Директорът на ДАНС в Пловдив Тодор Ангелов е пенсиониран днес със заповед на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Не е ясно кое е наложило пенсионирането му, като по първоначална информация не е по негово желание, съобщиха "Трафик Нюз" и "24plovdiv.bg".

Ангелов бе назначен на поста през 2018 г. Преди това в продължение на 6 години оглавяваше отдел "Антитерор" в ДАНС. Смятан е за един от сериозните професионалисти.

Това е поредната рокада в службите за сигурност и МВР, която служебният министър предприема през последните дни. 

Вчера стана ясно, че заместник-председателят на ДАНС Недялко Недялков е бил уволнен още в петък. Самият той съобщи пред медии, че е човекът подписал отнемането на достъпа до класифицирана информация на служебния вътрешен министър заради изнасяне на такава. Недялков каза още, че ще заведе дело за отстраняването си.

Междувременно бяха сменени и началниците на две районни полицейски управления в Пловдивско. Шефът на РПУ-Труд Коста Кючуков бе отстранен от поста и понижен. Той е назначен като инспектор в друго полицейско управление в Пловдив. 

Втората смяна е на началника на полицията в Раковски Пламен Иванов. На мястото му сяда досегашният зам.-директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив Димитър Събчев, който бе понижен от Бойко Рашков.