Затова партията трябва да бъде в добра кондиция, посочи той. Бившият премиер подчерта, че столетницата има много здрав инстинкт и заяви сигурността си, че и сега тя ще си направи анализите и изводите.
Нужна е мъдрост и независимо от обидите и разочарованията трябва да мислим какъв е интересът на БСП, посочи Сергей Станишев пред соцактива в Перник.
Станишев се обяви още за ясна позиция на БСП по повод отправените обвинения. Очакванията на хората са всеки, срещу който има обвинение, да каже ясно фактите, заяви експремиерът, цитиран от БТА. Той упрекна новото управление, че върви по пътя на авторитаризма.
Основната опасност се крие в опитите да бъде смачкана БСП, за да няма алтернатива, смята Станишев.
Част от социалистите се обявиха в подкрепа на Станишев, като посочиха, че той се е справил много добре на премиерския пост.
"Ние непрекъснато ще ви подкрепяме, защото сте умно момче, което може да работи. Няма да ви захвърлим на псетата”, заяви възрастен социалист.
На въпрос за прословутия закон за амнистията, Сергей Станишев заяви, че няма никаква пречка да бъдат разследвани всички бивши министри, корумпирани държавни служители, включително и министър-председателя. Той припомни, че обхватът на амнистията е бил намален с 2/3 по време на предишното правителство и това добре се знае.
Станишев посочи, че законопроектът е бил одобрен на първо четене от Лъчезар Иванов – в момента зам.-председател на НС от ГЕРБ, а на второ четене - от Иван Костов, Екатерина Михайлова и др. Това са прости факти, каза Сергей Станишев и посъветва журналистите да проучват нещата преди да ги приемат едно към едно за истина.
Станишев обяви още, че БСП ще внесе законодателно предложение за удължаване на периода на заплащане на работниците, трудещи се на половин работен ден. По думите му мярката е необходима, за да опазят предприятията човешкия си потенциал. Касае се за повече от 500 български предприятия и над 100 000 души, уточни Станишев. Според него подобно удължаване на периода вече е правено веднъж - от три на шест месеца.