На днешното си заседание Съветът за електронни медии /СЕМ/ одобри регистрацията на Българска свободна телевизия, съобщиха от пресцентъра на БСП. Четирима от съвета са гласували "за", един е бил против. Решението влиза в сила след 14 дни, ако през този период не бъде обжалвано във ВАС.

Документите за регистрацията на телевизията бяха внесени от БСП в края на септември, припомнят от партията.

В първите дни на октомври липсващ документ от Националната агенция за приходите отложи решението на СЕМ да регистрира  телевизията на БСП. Проверка показала, че юридическото лице "Българска свободна телевизия" има публични задължения, като на социалистите разполагат със седмица, за да представят удостоверение за размера на дължимото.

Наскоро лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че партийната телевизия ще отговори на нуждата от свобода за изразяване на мнения, от обективна и достоверна информация. Важните политически събития, ще бъдат излъчвани на живо. В програмата са заложени много публицистични предавания, в които зрителите ще могат да бъдат активната част от дебата. Те ще са посветени на историята, на образованието с патриотична насоченост, на семейните ценности и традиции, на добрите практики в различни професионални направление, както и на успешни личности, които издигат авторитета на страната ни, отбеляза Нинова, когато анонсира телевизионния проект.