Депутатът и съпредседател на "Демократична България" Владислав Панев разгневи избирателите на десницата, след като публикува в профила си във фейсбук селфи с Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание.

На снимката Владислав Панев, който е един от двамата лидери на "Зелено движение",  изглежда видимо доволен и усмихнат в компанията на "олицетворението на злото" за десния избирател - Делян Пеевски.

Това отпуши вълна от гневни коментари на избирателите на ДБ под поста, а в някои фейсбук групи също я осмяха с колажи на Иво Прокопиев.

Снимка: Скрийншот

Панев свали от профила си снимката с Пеевски, а след това последва и нов обяснителен пост: "Радой Ралин казваше - "Светът е оцелял, защото се е смял". Нека не забравяме да го правим".

Обяснението на Панев с проява на хумор обаче не потуши гнева на десните избиратели и гневните им коментари набраха скорост до искане за незабавна оставка и призиви за протест пред централата на ДБ:

"Да се снимате с такава усмивка до човека, олицетворение на всичко, срещу което се борим вече толкова години, за мен е проява на лош вкус и доста изкривена представа за хумор..."

"Хората са ви изпратили в Парламента, за да реформирате държавата, така че Пеевски да понесе наказателна отговорност за престъпленията си, а вие се снимате с него и обяснявате, че другите не ви разбирали хумора и шегичките. Съжалявам, но аз нямам нужда от хумористи и шегаджии, които с правят селфита с най-големия мафиот в превзетата от корупция държава. Вие предадохте доверието на хората с тази глупава постъпка и това ще се отрази на цялата коалиция Демократична България. Подайте си оставката и се разкарайте от НС!"

От ГЕРБ не пропуснаха също да отбележат селфито на Панев с Пеевски.

"Христо Иванов и Атанас Атанасов толкова са "харесали" това, че Панев вече си е изтрил статуса", написа Десислава Атанасова във Фейсбук.

"Научете се бе, момчета. Каквото прошепнеш, трябва да имаш кураж да го кажеш високо. Достойният човек говори високо и гледа право в очите", написа още Атанасова и допълни, че каквото и да се поства, то трябва кураж, за да не се налага да го триеш."