Страна не вземам, защото не толкова думи, колкото дела и работа са необходими в момента. Това коментира пред журналисти в парламента министърът на правосъдието Цецка Цачева по отношение на проблемите в съдебната система, съобщи БТА.

Цачева отбеляза, че като министър на правосъдието е отговорна за продължаване на стъпките и конкретните мерки в изпълнение на актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа. Удовлетворена съм, че това се случва с активното участие и на магистратите, отбеляза тя.

На въпрос дали отхвърлянето на въвеждането на мажоритарната избирателна система е бил "държавен преврат", Цачева заяви, че Парламентарната група на ГЕРБ е изпълнила поетия ангажимент още в нощта след провеждането на референдума и е внесла промени в Изборния кодекс. Усилията на ГЕРБ в тази посока ще продължат, допълни тя.

Попитана как се чувства в Народното събрание като бивш негов председател, който сега е министър, Цачева отбеляза, че "емоцията е различна, много приятна". Дори се пошегувах с колегите и казах - по-често ме канете на парламентарен контрол, коментира тя.

"Като министър съм натоварена с други задължения, но резултатите се получават само и единствено при добро взаимодействие и добър диалог. Нещо, на което аз винаги съм държала, ще продължа да го върша и занапред", каза още Цецка Цачева.