Сидеров определи съдебния процес като политически и го обвърза с това да му бъде ограничена възможността да се кандидатира за президент, предаде БТА.
Депутатът обаче не отговори категорично дали все пак има намерение да се кандидатира за държавен глава.

Депутатът на няколко пъти прекъсна прокурорката, защото въпросите ѝ нямали отношение към делото, въпреки че съдът ги бе допуснал.

"Прокурор Таскова, защо го правите това? Чувате какво е станало, а искате да го представите по друг начин", заяви Сидеров, цитиран от "Правен свят".

Прокурорът Зорница Таскова отрече да й е оказван натиск.

По думите на Сидеров целта на делото е той да бъде оклеветен. Лидерът на "Атака" отрече твърденията на стюардеса, която беше разпитана на предишно съдебно заседание и която заяви, че в близост до седалките, където са седели Сидеров и други депутати от партията е имало бутилка с алкохол.

Колкото да спречкването с френския дипломат г-жа Стефани дьо Мортие, той каза че е бил провокиран от нея, защото тя обидила значката на ревера му. Тъй като тя започнала да говори на различни езици, той се усъмнил, че може да е терорист.

Сидеров коментира също, че полицаят Костадин Колев, който се оплакал от действията, му е излъгал. заяви, че е пуснал жалба срещу служителя на МВР, но тя не била приложена по делото. Според прокуратурата обаче има достатъчно данни, че политикът е ударил полицая в лицето и му е причинил лека телесна повреда, извършвайки хулиганство. 



Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заподозря, че зад делото за хулиганство срещу него стоят американски и френски дипломати, които били които поръчали процеса.

Напрежение в залата


По-късно напрежение в съдебната зала стана причина днешното заседание по делото да бъде прекъснато за 10 минути. Показания даваше Димитър Бахнев от Хасково, който е пряк участник в инцидента. Докато той разказваше какво се е случило на летището, лидерът на "Атака" го репликираше и заяви, че свидетелят се отнасял неуважително към съда, като пропускал част от случилото се на аерогарата. Става въпрос за реплика, която Бахнев отправил към Сидеров.

Според свидетели младият мъж се обърнал към Сидеров с думата "простак" заради поведението му на борда на самолета по време на полет от София за Варна. След дадената почивка се очаква разпитът на Бахнев да продължи.

Бахнев потвърди казаното от него в нощта на инцидента, че е ритан и бутан както от Сидеров, така и от част от придружаващите го депутати от "Атака". Спомни си, че политикът го наричал престъпник и му искал документите за самоличност. Бахнев разказа още как след като всички пътници напуснали сградата на аеропорта, конфликтът между него и Сидеров продължил като се намесила и полицията.

Междувременно четирима души от екипажа на самолета - двама пилоти и две стюардеси, свидетелстваха днес пред магистратите какво е станало на 6 януари миналата година.

Те си спомниха как по време на полета Волен Сидеров е станал от мястото си и започнал да разменя реплики с една от пътничките. За да успокои обстановката, екипажът бил принуден да се намеси дамата била отведена в друга част на самолета.

Олга Маринова разказа как по време на пътуването в самолета било шумно и имало малък скандал. Тя уточни, че Сидеров поискал паспорта на пътничка, изтъквайки че е депутат. По думите на свидетелката конфликтът продължил и след кацането на самолета във Варна, когато в летищния автобус един от пасажерите (Бахнев) нарекъл Волен Сидеров простак. Това провокирало лидера на  "Атака" и придружаващите го депутати и се стигнало до размяна на удари с ръце и ритници.

Полицията предотвратила задълбочаването на скандала, като извела от автобуса Димитър Бахнев.