"В петък трябва да връча третия мандат. Мога да забавя и ще го направя, но до петък". Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който е на посещение в Болярово и Тополовград.

Той не пожела да каже на коя партия ще връчи мандата, но подчерта: "Всички опции са възможни". При тази конфигурация в парламента, ако имаме успех, трябва да присъства думата компромис, а тя не присъства, каза той.

Той отново призова депутатите да разгледат актуализацията в бюджета, съобщи БНТ.

Още снимки от посещението в Тополовград ВИЖТЕ ТУК >>

"Времето за политически декларации изтече. Хората очакват да видят ясно поета отговорност от българския парламент. Чакам ясен сигнал от партиите, те трябва да решат, и устойчивата формула да дойде от тях", заяви Радев по повод на очакваното връчване на третия мандат за съставяне на кабинет.

"При тази парламентарна конфигурация, ако искаме да имаме успех, трябва компромис. А точно тази дума не витае в българския парламент. Без компромис няма да се получи; много важен е диалогът между самите партии, които трябва да построят едно стабилно мнозинство, така че да сформират правителство", подчерта той.

По думите му са възможни избори две в едно, но не е ясно дали това е възможно технически.

В Болярово президентът поднесе цветя пред Паметника на загиналите боляровци във войните за национално обединение.

В Болярово и Тополовград Румен Радев разговаря с жители и проведе работна среща с кметовете на двата града. Пред медиите след разговорите Радев заяви, че инвестицията за региона е нулева.