"Атанас Атанасов, "Демократична България" и ГЕРБ нямат право да говорят за политическо подслушване и преследване. Атанасов като шеф на НСС е подслушвал и следял американското посолство начело с посланика месеци наред така, както и Григор Шопов не го е правил (генерал и член на ЦК на БКП по времето на Тодор Живков - б.р.)" - това заяви бившият министър на вътрешните работи и лидер на АБВ Румен Петков по Нова телевизия по повод твърденията на Атанасов за подслушване на опозиционни политици преди изборите на 4 април.

Петков подчерта, че и самият той е бил подслушван.

"Да приемем, че е загриженост за нашите братя американци. Но тогава бяхме подслушвани с Димитър Калчев, Костадин Паскалев, няколко кметове на ДПС, без всякаква аргументация. Не огласих тази проверка, защото името ми фигурираше вътре. Това е един от най-грозните актове на политическа полицейщина", каза още той и нарече това политическа полицейщина.

По повод потвърждението от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че наистина е имало подслушване, въпреки че досега не са изнесени доказателства за това, както изтъкна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Петков каза:

"Познавам го от много години и не допускам да става въпрос за празнословия. Щом е казал А, значи трябва да продължи азбуката, не само с Б и В. Никой не трябва да очаква Рашков да излезе и да чете СРС-та, нито ще замеря публиката с имена и фамилии, защото има закон".

Във връзка със политическите престрелки между двамата, лидерът на АБВ коментира, че това което ескалира въпросителните около Борисов са както твърденията му за СРС-тата, така и кадровата политика, която предприе.

"ГЕРБ да говорят за политическа чистка в МВР. Те? Които още в първите две седмици на първото правителство на Борисов уволниха 30 областни директори и ръководители на националните служби. В случая Рашков не греши в твърдението си, че главният прокурор няма да направи нищо. И аз внесох в прокуратурата сигнали за безобразията в Министерството на отбраната. И главният прокурор не реагира", каза още Петков. 

Според него отишлият си парламент не е направил необходимото да покаже на прокуратурата и обществото, че може да промени атмосферата и оставил Бюрото за защита на свидетели под ръководството на Гешев.

"Правиха почивки по 3 часа, занимаваха се 4 часа с промяната за субсидията, а връщането на Бюрото за защита на свидетелите към правосъдното министерство е въпрос на 15 минути", изтъкна той.

По повод случая с нахлуването на американски военни в цех в Пловдив, Румен Петков призова за имена, които да носят отговорност.