Зам.-председателката на парламента Росица Кирова не се сдържа по време на дебатите по закона за конкуренцията и забележките, които й подвикваха от място депутати от ПП как да води заседанието.

"Може ли вие да си гледате вашата работа, аз да се опитам да правя това, което правя", скастри репликите от залата Кирова. Тя допълни, че редува ораторите по групи и не прие забележка в обратна посока, че не дава думата на мнозинството.

Само няколко минути по-късно заместник-председателката на НС усети как е прозвучала репликата й и се извини на пленарната зала. "Извинявам се, ако сте ме разбрали погрешно", каза тя и поясни, че е имала предвид "всеки да си върши работата".

Малко по-късно депутатът от ПП Сабрутев стана за процедура по поведението й, но тъй като беше изпреварен с извинението от Кирова, каза, че е доволен от този факт. "Вие се извинихте, но аз ще ви помоля да държите добрия тон", каза представителят на ПП.

"Спазвайте правилата за всички, защото вие ако не си вършите работата, ние трябва да следим да си я вършите", добави от трибуната и Настимир Ананиев. 

Малко по-късно Росица Кирова поиска стенограмата и обяви от трибуната, че е попитала "има ли реплики, няма реплики"

"Така че, не бяхте точен, когато ме порицахте", добави тя към Ананиев.

Заместник-председателката на НС вече имаше проблем с езика и емоциите в пленарната зала, след като миналата година, още само като депутат от ГЕРБ, по време на изказване от трибуната се изказа непремерено по адрес на Татяна Дончева. Кирова тогава също се извини, но на следващия ден.

"Госпожо Дончева, взимам думата, за да се извиня, защото смятам, че бях грешно разбрана. Думата "грозно" използвах за поведението и начина на водене, а не за външния Ви вид", каза депутатката от ГЕРБ.

Самата Татяна Дончева, която беше на трибуната на зам.-председателското си място, показа великодушие, като извън микрофоните се чу репликата й: "Не се притеснявайте, аз не съм обидчива".

Тази сутрин зам.-председателката Росица Кирова остана сама на трибуната и й се наложи да води пленарното заседание, тъй като председателят Никола Минчев и неговият заместник Мирослав Иванов отсъстваха, вероятно в подготовка за дебатите по исканата оставка на заместник-председателя от ПП, които са втора точка в дневния ред.