Размяната на язвителни реплики между депутати от ПП-ДБ и "Възраждане" продължи и в четвъртък, макар повече в залата и от място, отколкото от микрофона на трибуната. Не се стигна до скандал от рода на вчерашния между Манол Пейков и Костадин Костадинов, но ехото от него не заглъхна.

Това вдигна децибелите на шума в пленарната зала, което принуди председателя на НС да отправя предупреждения за санкции.

"Г-н Бачийски и г-н Ганев, да ви поканя в Клуба на народния представител, да изпиете едно кафе за моя сметка", обърна се Росен Желязков към представителите на двата лагера.

С намеци за вчерашните думи на Манол Пейков по отношение на "човека, който пише с къси букви", Искрен Митев неколкократно от трибуната заговаряше за мерки и големини.

"Разбираме, че още от вчера във "Възраждане" се вълнуват от въпроса за размерите", започна той, но Желязков го прекъсна. Депутатът от ПП остави намека за скандала Пейков-Костадинов дотук, но издаде новата тактика на ПП-ДБ, които вчера бяха наречени от Костадинов "коалиция Сорос-донос".

"Ние сме оставили отзад телефон и записва глупостите, които говорят, за да могат всички български граждани да ги чуят и да видят истинското лице на "Възраждане", разкри Искрен Митев. "От началото на деня групата на "Възраждане" превръща целите процедури по изслушване в цирк, провокации, обиди", негодува депутатът от ПП.

Росен Желязков му направи забележка за изказването му за "размерите". "Не е нужно да провокирате обратното", направи му забележка парламентарният шеф и не се сдържа да отправи предупреждение за наказания и към двете страни.

"Наблюдавам, че има два сюжета в залата - единият за бъдеще на кабинет. Другият - с две фракции от ултраси в дъното на залата, въпросът е, че част от провокаторите седят на седалките, другата част на гърбовете им", реагира Росен Желязков. И предупреди, че ще прекъсва заседанието толкова пъти, колкото е необходимо", заяви Росен Желязков.

Искрен Митев обаче продължи с намеците и по време на дебатите по парламентарния правилник.

Докато Петър Петров обясняваше, че в частта за изслушванията на министрите трябва да се направи малка корекция за това и депутатите да имат право да им задават въпроси, а от ГЕРБ подкрепиха предложението на "Възраждане", депутатът от ПП отново заговори за големини и мерки.

"Малка ли корекция? Колко е малка? И много, много ли е малка корекцията по тези два текста", попита от трибуната Искрен Митев, като визуализираше думите си с жестове.

Чуха се реакции на "Възраждане" откъм пленарната зала, при което водещият заседанието Никола Минчев през усмивка отвърна: "Аз не знам какво има предвид г-н Митев".

Петър Петров обаче не влезе в тона на Искрен Митев. 

"Не знам колко е голяма или малка корекцията, но изключително голяма е мерзостта, с която, докато вървеше прегласуването, вие убеждавахте собствените си съпартийци да гласуват против. Вашата ПГ, на ПП конкретно, се топи, може би няма да ви видим в 50-ото Народно събрание", отвърна депутатът от "Възраждане".

А правилникът на парламента и днес не беше довършен от депутатите.