Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е помогнал на бившия митнически шеф Петко Петков да си трансплантира черен дроб и затова получил от него плик, в който имало ром и пури. Това разказа самият Петков пред Нова телевизия.

Запис от охранителните камери в столичното заведение, в което се срещат двамата, беше публикуван от сайта "Афера". На кадрите Пламен Узунов е заснет как прибира плик с неизвестно съдържание, донесен от бившия митничарски шеф.

Петко Петков обясни, че с президентския секретар са лични приятели.

"Това е лична среща, приятелска. Той ми помогна с контакт за операция, правиха ми трансплантацията на черен дроб", заяви Петков. Разговорът бил личен.

"За митници няма какво да говорим. Аз съм напуснал преди 10 години и нямам никакво отношение, освен това, че се познавам с хората там", каза Петков.

"В плика имаше една бутилка ром и една кутия пури. И това е лично от мен за мое здраве. Вътре нито е имало кюлчета със злато, нито пачки евро", каза още Петков. На видеото се вижда още, че Пламен Узунов взема двата телефона на Петков и заедно със своя ги оставя надалеч.

Според бившия митнически шеф това се случило "за да си заредим телефоните, там има зарядни устройства, може да минете през заведението, да видите. Ние, ако имаме нещо да си говорим с Пламен Узунов, според конспирацията, която се развива в момента, дали бихме си позволили да си говорим в заведението. Това е смешно", каза той.

Петко Петков смята, че изкараните записи са атака срещу Пламен Узунов.

"Според мен целта е да бъде уязвен Узунов по брутален начин", заяви той. И се закани, че ще съди всички, които пишат компромати по негов адрес.

Официален отговор имаше и от президентството. В него заявяват, че "не коментират манипулации".

Веднага последва и реакция от ГЕРБ.

"Коментарът от президентството не е валиден, защото те не дължат отговор на нас, а на цялото общество. Той е бивш началник на столичната Митница в най-мътните години - в края на 90-те, когато Самоковеца правеше най-голямата контрабанда в историята на България", заяви Тома Биков.