ЦИК публикува междинни резултати при 14 % обработени протоколи на секционните избирателни комисии в районните избирателни комисии. Според тях все още са 8 партиите и коалициите, които влизат в 51-ияпарламент.

Водач продължава да е убедително ГЕРБ с 24,03 %, с близо 9 на сто аванс пред вторите от ПП-ДБ.

"Продължаваме промяната - Демократична България" са на второ място и събират 15,47 % от вота според междинните данни.

"Възраждане" към момента губят надпреварата за второто място и остават зад ПП-ДБ на трета позиция с 13,73%.

Минимална разлика е налице между двете крила на ДПС.

"Алианс за права и свободи" на Ахмед Доган води, но с преднина в рамките на статистическата грешка.

АПС взима 9,95 на сто от гласовете срещу срещу 9,56% за "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски. На този етап се очертава фотофиниш, но преди да са обработени гласовете от Турция.

Междинните резултати показват също и скъсяване на дистанцията между "БСП - Обединена левица" и "Има такъв народ", като и двете формации взимат над 7 на сто от гласовете.

"БСП - Обединена левица" събира 7,25 %, а ИТН получават 7,07%.

Осмата партия към момента е МЕЧ, която е малко над бариерата за влизане в парламента. Формацията на Радостин Василев получава 4,44% на база на 14% от обработените изборни протоколи в СИК в страната. 

"Величие" на Ивелин Михайлов остава под границата за Народно събрание, макар и на крачка от влизане с 3,90 %, при необходими минимум 4 на сто от гласовете, за да стане парламентарна формация.

Опцията на протестен вот с "Не подкрепям никого" са избрали 8588 гласоподаватели, които влияят на избирателната активност, но нямат друго значение. 

Скрийншот: ЦИК