Тежка военна техника премина тази вечер по жълтите павета, пред парламента и по бул. "Цар освободител".

Бойните машини на Българската армия репетираха за парада на 6 май. По-рано през деня в небето прелетяха, репетирайки, бойни вертолети и самолети от състава на Военновъздушните сили, които също ще участват в тържествената церемония за Деня на храбростта и празника на БА.

В парада ще участват над 1000 военни от армията.

Още снимки вижте тук>>

Традиционно парадът на Гергьовден ще открие вертолет, развяващ българския трибагреник, после следва маршът на представителните блокове на Въоръжените сили, наред с които ще има и механизирана колона и авиационна част.

Самолетите и вертолетите, които ще се включат в парада по въздух, се предислоцираха от авиобазите в Крумово и Безмер в авиобаза Враждебна още на 3 май, а днес прелетяха над столицата.

Снимка: Булфото

Военната техника за парада пристигна от Асеновград, Благоевград, Плевен, Пловдив и Стара Загора не само по шосе, но и с влакове.

Снимка: Булфото

Водосветът на бойните знамена тази година ще бъде по време на военния парад на 6 май

А по традиция, в навечерието на празника на Българската армия, на 5 май от 18.00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата ще се състои тържествен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и военните духови оркестри.

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото