Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков каза, че не е получавал предложение да остане на поста вътрешен министър.

"Не съм получавал такова предложение, не зная дали ще получа, но ако получа, ще мисля внимателно", коментира Рашков пред журналисти в парламента.

Той отказа да коментира думите на главния прокурор Иван Гешев, че имало опит за политически пробив в законността, маскиран под формата за борба с престъпността.

"Карате ме да тълкувам на Иван Гешев неясните разсъждения", лаконичен бе Рашков.

Относно блицконтрола в пленарна зала и въпросите на ДПС, свързани с обвинения в репресия от страна на органите на реда и влизането на МВР в избирателна секция в Хасково, Рашков коментира, че служителите на реда са възмутени от представителите на ДПС, които, по думите му, внушавали неверни факти.

Рашков посочи, че обаждането за нарушение в самата секционна избирателна комисия е дошло по линия на телефон 112 в Хасково. "Ние сме длъжни да реагираме", каза министърът и добави, че там председателката на СИК е гласувала вместо други лица. Рашков посочи, че в Русе също имало обвинени лица за покупко-продажба на гласове в полза на ДПС.

"Сега ще систематизирам цялата информация, съотносима за този вид престъпност в нашата страна и ще й дам публичност изцяло, за да спрем абсолютно неоснователните обвинения, че органите на МВР могат да осъществяват репресия", каза Рашков.

"МВР си върши и изпълнява задълженията както трябва, но това не изнася на някои политически партии в тази зала", коментира вътрешният министър.

Той обеща да направи публични сведенията, дадени пред съдия във връзка с разследването за строителството на АМ "Хемус".