Поради динамиката на социологическите прогнози няма да коментираме резултатите тази вечер. ние извършваме пълно паралелно преброяване във всички секции в страната. Резултатите ще бъдат предоставени веднага, след като имаме всички протоколи. Това заяви на извънреден брифинг на "Позитано" 20 председателят на Националния предизборен щаб на левицата Георги Свиленски. 

Той подчерта, че от социалистическата партия се надяват резултатите от тяхното преброяване да съвпаднат с тези, които ще обяви Централната избирателна комисия.

Всички резултати от тези екзит полове оставяме на другите политически сили. Ние ще коментираме резултатите, обявени от Централната избирателна комисия, допълни Свиленски.

Той отказа да коментира журналистически въпроси относно евентуална оставка на лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Разбира се, че не сме обсъждали оставки в партията, тъй като не сме видели окончателните резултати. "В момента никой не може да каже колко вървим. Преди да сляза една от агенцията ни даваше 17 %, а третата 16 %. Позволете да не коментираме", заяви още Свиленски. 

Според данните на "Галъп", неочаквано партията "Има такъв народ" на Слави Трифонов се очертава като втора политическа сила, измествайки социалистическата партия от второто място.