Радостин Василев подава сигнал за конфликт на интереси на служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева. Това съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме Промяната".

Сигналът е по повод следните факти: Весела Лечева не е напуснала четири сдружения с нестопанска цел, където е представляващ или член на управителен орган. В качеството си на министър на младежта и спорта инициира прехвърляне на недвижим имот от Министерство на младежта и спорта към Национална спортна база, а именно Стрелбищен комплекс "Гео Милев". Този комплекс се ползва от федерация "Български стрелкови съюз", чийто председател и представляващ е Весела Лечева. Освен това тя предлага на МС да прехвърли 3 милиона лева на ММС от централен бюджет и впоследствие от ММС към НСБ с цел ремонт на стрелковия комплекс, който се ползва от Български стрелкови съюз, представляван от Весела Лечева. Контролът по разходване на средствата е възложен на Весела Лечева, тоест тя ще контролира сама себе си", пишат в пресъобщението си от ПП.

В неделя министър Весела Лечева коментира казуса пред БНТ. "Още по времето, в което Радостин Василев беше министър, аз запознах ръководството на ММС със ситуацията на стрелбището. В продължение на 40 години там не беше инвестиран нито лев и получих разбиране от предишното ръководство", припомни Лечева.

"Това, че сега комплексът по стрелба отива в "Национална спортна база", е най-нормалното нещо, защото това дружество е 100 процента държавно и стопанисва почти всички обекти - залите по художествена, спортна гимнастика, "Белмекен", "Спортпалас" и много други. Стрелбищният комплекс не е отишъл в моя личен двор, това е обект с обществено значение, защитен е напълно общественият интерес", каза министър Лечева и добави, че решението е взето напълно прозрачно от Министерския съвет, а всичко останало са безпочвени обвинения.