"Никой не ми е предлагал подкуп", категорично заяви депутатът от ИТН Радостин Василев. Името на народния представител бе забъркано в скандал с предлагане на подкуп в размер на половин милион от страна на Татяна Дончева. Информацията беше изнесена от Тошко Йорданов, а специализираната прокуратура вече се самосезира по твърденията му.

"За мен моментът и случаят е морален. Всичко, което казах вчера в предаването по 7/8 е истината. Може да съм пропуснал нещо, но със сигурност не съм си измислил и не съм внушил някакви неща, които не са се случили. Казусът е морален и той показва какво се е случвало дълги години назад както в кулоарите на парламента, така и извън него", коментира той.

"Това, че въобще проведох тази среща с г-жа Дончева, беше консултирано с ръководството на нашата партия. Те знаеха за това нещо", заяви Василев.

Според него Тошко Йорданов не е набедил Татяна Дончева, а е изтълкувал фактите по свой начин. "Не я е набедил, но всеки има право да тълкува тези факти по свой начин", обясни депутатът.

Василев посочи още, че е той лично е разтълкувал фактите като момент, в който да пожелае на Татяна Дончева: "Довиждане".

"Не е важно какво ми прилича. На мен ми заприлича на отвратителна среща с един играч от 25 години, който трябваше да бъде помолен вече да напусне моя офис, защото един час и половина го слушах как обижда всички и така си мислеше, че ще спечели някакво мое доверие", заяви още Радостин Василев.

От думите му стана ясно, че от партията обмисляли дали веднага да направят достояние тази сцена, но Татяна Дончева не е преставала повече от месец да обяснява как зад ИТН стоят Маджо, Орлин Алексиев и ДПС.

"Това е маниер на поведение. Трябва да се види този човек, който ги говори тези неща, какъв морал притежава", посочи Василев и допълни, че по време на срещата Татяна Дончева е казала, че Ива Митева няма лидерски качества и не може да я използва за нищо.