Лидерът на ИБГНИ Мая Манолова коментира обвиненията към Татяна Дончева, отправени от председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Вчера Йорданов обяви, че Татяна Дончева е предложила половин милион на депутат от ИТН, за да бъде разцепена партията на Слави Трифонов.

Малко по-късно стана ясно, че народният представител, с когото се е срещнала Дончева, е предложеният за спортен министър в проектокабинета на ИТН Радостин Василев. Днес специализираната прокуратура се сезира по твърденията на Йорданов, изнесени в медиите.

"Кой с кого се среща не може да бъде предмет на обсъждане в парламентарната група. Считам твърденията за абсурдни и това се видя вчера. Това са лични срещи на адвокат с адвокат", отсече тя.

Манолова попита още кой е истинският противник на ИТН. "ГЕРБ или ИБГНИ? Заради нас ли те три пъти не успяха да съставят правителство или заради това, че очевидно с тях няма да има комуникация от нито една парламентарна група", подчерта Мая Манолова.

"Да започнем ли и ние да вадим кой с кого се е срещал? Това е дъното", категорична бе лидерката на ИБГНИ.

Междувременно Татяна Дончева публикува в социалната мрежа Фейсбук позиция по повод скандала в който беше замесена и обяви, че ще потърси съдебна отговорност от Радостин Василев и Тошко Йорданов. 

"Нямам навик да се съдя с колеги, но мисля, че в създадената ситуация нямам друг избор освен да си потърся правата по съдебен ред срещу Радостин Василев и Тошко Йорданов. Нищо, че Радостин Василев вече даде заден ход по въпроса дали съм му предлагала подкуп и как точно, и започна да разказва някакви мъглявини. Смятам, че това е абсолютно безобразие", заявява Дончева.

"Разговор с Радостин Василев съм имала и то, според мен, преди да приключи техния мандат и той е бил за какво са влезли в политиката и какво искат, какво мислят, че ще постигнат, какво не могат да постигнат и защо няма да участват в създаването на правителство по един разумен начин. Той беше в седмицата след "Панорама" по БНТ, по повод на която той се беше обидил на "чалгар" и на това, че съм казала, че те не стават за министри", посочва тя.

"За какво са ни 20-30 депутати, като правя сметката, на нас ни трябват минимум 40? Даже за нормално функциониране ни трябват 50 - на практика цялата им група, без сценаристите. За какво трябва да отцепваме? По правилник те не могат да направят друга група, нито да се влеят в някоя. Йорданов говореше как тези 500 000 лв. били, за да купуваме Ива Митева и министри и разбрах вече, че за да назначим министри трябва да ги купим - не те да си платят, за да станат министри и да си избият после от кражби дадените пари, което съм чувала досега да е някаква корупционна практика", заключва Дончева.