"Има такъв народ" обеща повече диалогичност, ако спечели парламентарните избори, но отново подчерта с кого няма да преговаря.

"Коалиция с ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна - независимо дали се извинят, или не. Не разчитаме само на говорене срещу корупцията, а мислим за всички сектори на държавата", заяви бившият депутат Радостин Василев по БНТ.

Партията обаче не може още да се определи спрямо "Продължаваме промяната", защото не е видяла политическата програма на Кирил Петков и Асен Василев.

"В момента не мога да кажа дали "Продължаваме промяната" е партньор, защото цяла България не е видяла една политическа мярка от тях. От тях чуваме само слова, които са популистки", коментира Василев.

"Тепърва уточняваме политиките на ИТН. Няма да коментираме предложения за министерски постове", допълни той.

Според Василев "договарянето на мнозинство от 121 депутати е грешка". "Ще говорим с всички, които искат дам променят модела ГЕРБ-ДПС", обеща представителят на ИТН. "И последният път поставихме ясни условия по политики, отново ще имаме такива", коментира Василев.

Според него не е проблем, че ИТН засега остават встрани от сметките за коалиционен партнор на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Изправи се. БГ! Ние идваме!".

"Не е проблем, че не ни споменават, въпросът е ние кого ще споменаваме за наш коалиционен партньор", допълни той.

Той коментира и отминалия конгрес на БФС, на който с 11 гласа спечели досегашният му председател срещу Димитър Бербатов. "Да слушам Борислав Михайлов, че иска промени, е като да слушам Бойко Борисов, че иска промени", заключи Василев.