Нечленуващият в парламентарна група депутат Радостин Василев ще подаде жалба до главния прокурор и до министъра на вътрешните работи срещу Лена Бориславова за заплаха. Това обяви самият той пред журналисти в парламента, след като вчера показа съобщение, което по думите му е от нея и съдържало заплаха, че "ще изчезне". 

Вчера по време на дебатите по проекта на решение за създаване на Временна комисия за защита на правата на психичноболните пациенти и изготвяне на законодателни промени, които да ги гарантират, в парламента се разрази скандал. В дебата се включи Мирослав Иванов (мъжът до Бориславова), който призова за морал след обидни реплики от страна на Василев към Искрен Митев от ПП-ДБ.

"Аз направих реплика и след моята реплика към него, аз получих съобщение от Лена Бориславова", припомни Василев пред журналистите днес. По думите му съобщението от Бориславова гласяло: 

"Тъкмо да си помисля, че не можеш да паднеш по-ниско и хоп - намираш нови дъна. Нищо. Ще почакам. Ще си изчезнал".

Днес пред журналисти Василев каза, че когато е разкрил "записите с националното предателство" на "Продължаваме промяната", е било образувано досъдебно производство във връзка със заплахи към него, за които не е бил уведомен. "Единственото, което знам, когато бях разпитван по тези неща и ми беше назначена охрана тогава, е, че трябва да изчезна още преди тази пресконференция, която така или иначе се състоя", добави той.

"Във връзка с това, че Бориславова и Кирил Петков, докато съм бил в "Промяната", съм чувал, че са много близки с Алексей Петров, във връзка с това, че почина внезапно адвокат, за който Бориславова работеше, във връзка с това, че беше убит Къро, след заплахите към министър Йоловски, аз смятам, че Кирил Петков и Лена Бориславова са склонни, заради всичко това, което разкривам - от злоупотребите в Плана за възстановяване и устойчивост, през безобразията в енергетиката и като стигнем до отбраната, съм притеснен, че са склонни да се опитат по някакъв начин аз наистина да изчезна", каза Василев.

"В понеделник ще подам жалба до главния прокурор и до министъра на вътрешните работи срещу Лена Бориславова за тази заплаха към мен, защото тя предизвиква в мен обоснован страх не защото тя е много страшна, а защото ситуацията около тези хора би накарала всеки човек да се притеснява", добави Василев.

Той каза, че ако прокуратурата не се самосезира до понеделник, ще подаде сигнал до главния прокурор.

Попитан за новосъздадената временна комисия, която да проучи фактите около протеста срещу Българския футболен съюз, депутатът каза, че тя нищо няма да изясни.