Както виждате, службите за сигурност работят усилено и в момента най-важното е да не се допуска некомпетентно вмешателство в тяхната работа и продължаване на опитите за тяхната политизация. Това коментира в Бургас президентът Румен Радев, относно нуждата от свикване на Консултативен съвет по национална сигурност предвид събитията в Израел.

"И вчера обобщените резултати от доклада на Националния контратерористичен център, обявени от министър-председателя, показаха, че към момента няма пряка заплаха за националната ни сигурност. Аз очаквам службите за сигурност да продължат да работят спокойно и отговорно. Ако има някаква промяна в обстановката, съм готов да свикам Консултативния съвет по национална сигурност", каза държавният глава.

В Бургас той коментира и законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, след като в петък процедурата бе стартирана, като в периода от два до пет месеца, те ще трябва да бъдат разгледани на първо четене в парламента. 

"Настоящото Народно събрание няма легитимност като обществена подкрепа, нито достатъчно гражданско представителство като процент гласували на последните избори, за да пренаписва Конституцията. А и партиите, които напират да пренапишат обществения договор нямат и моралната легитимност да го правят, защото те събират парламентарна подкрепа с цената на предателството на собствените си избиратели. На всички е ясно, че тези напъни за промяна на Конституцията се правят най-вече, за да се оправдае безпринципната коалиция", каза Румен Радев.