В деня на събора в Бузлуджа се чухме с Петър Курумбашев. Помоли да помогнем за проблем с един автобус. Обадих се, колегите са го направили. След това не ми е звънял, че има проблеми", каза вътрешният министър Валентин Радев за писмото на Корнелия Нинова, в което тя го пита кой е променил плана за контрол на пътното движение по време на събора в Бузлуджа.

Въпреки това МВР ще извърши проверка по случая.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Валентин Радев, в което го пита - кой е променил план-разстановката за контрол на пътното движение по време на събора на Бузлуджа, часове преди неговото начало? Заради тази промяна, десетки хиляди хора са били оставени в продължение на 5 часа да чакат автобусите под проливен дъжд без никаква организация на движението, съобщиха от пресцентъра на левицата.

"Вие не изпълнихте сключения между нас договор и очакваме да ни посочите виновните за това лица и те да понесат отговорността си", възмущава се Нинова.

Главният секретар Младен Маринов разказа за случай, когато полицаи са спасили един от шофьорите на автобуси, който получил инфаркт. Възрастна жена пък починала след като паднала от рейса и счупила ребрата си.

"Не ми е докладвано да е имало проблеми. Много хора на едно място, сложна организация, валеше дъжд", допълни главният секретар на МВР.