Мотивите си за протеста те посочиха в писмо до министър-председателя Бойко Борисов. Попов е от квотата на ОП и по-специално от Патриотичния фронт на Валери Симеонов.

Пред БНР Красимир Лалов, който е заместник-председател на Националното сдружение на превозвачите, огласи част от тези мотиви.

Според него Попов е представен като браншовик, но е председател на организация, която от 2011 година е потънала и въобще не е била по срещите в министерството на транспорта и при решаване на транспортните проблеми.

Той се слави и като голям превозвач, но все още е собственик на фирма, обявена в несъстоятелност, която не е ликвидирана, и на една фирма, която е без дейност, каза Лалов.

По думите му нужен е човек, с когото браншът може да работи и той да се противопостави на старите страни членки от ЕС, които се противопоставят на нашата конкуренция.

И двете браншови организации, които представляват тежкотоварния транспорт, са декларирали, че с този човек не могат да работят поради редица причини, с които е запознат премиерът.

Ще откажем въобще да работим с този човек. Фактите, които сме предоставили на премиера, които не са голо твърдение - там са нашите подписи, смятам, че ще натежат. Ние не сме кадровици. Ние искаме да работим и някой да работи с нас, каза още Лалов.

Той припомни, че бизнесът на превозвачите е 20% от БВП и е почти на 100% зависим от дейността на държавата.

За нас не е безинтересно кой ще е начело на тази дружина, която ще се пребори за оцеляването на международния транспорт в България. Сред фактите, изложени от превозвачите в писмото им до Бойко Борисов, се посочват и данни за злоупотреби от страна на Ангел Попов, уточни Лалов.

Вчера от АИКБ се възпротивиха на назначаването на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов, който също е от квотата на ПФ.

„На съвестта на този господин до голяма степен се дължи фактът, че ние всяка година плащаме 750 милиона лева над пазарните цени за ВЕИ генератори на енергия у нас", смятат от АИКБ.

Мартин Димитров от "Нова република"определи назначаването за заместник-министър на енергетиката на Красимир Първанов като скандално.

Много е важно да се провери кой стои зад това назначение и дали наистина са само Обединените патриоти. Правителството за съжаление не започва никак добре. С подобни назначения от самото начало е ясно, че ще се влиза от скандал в скандал, каза Димитров.