Протестите започнаха в 12 часа в София, Варна и Пловдив. В Русе не излезе на протест нито един човек, въпреки заявените във фейсбук 80 души.

Основните искания бяха оставката на правителството и касиране на изборите заради манипулации. Имаше засилено полицейско присъствие около демонстрациите.

Протестът в София

Близо 300 души дойдоха на протеста в столицата- тройно по-малко от миналата неделя. Сборният им пункт бе пред парламента, където бяха издигнали лозунг- "На зъл орех - зъл прът".

Партия РЗС беше заявила участие в протеста, но се отказа в самото му начало поради страх от провокаци. Георги Ганчев, председател на софийското ръководство на РЗС, обяви, че сутринта са се събрали повече от сто души пред централата на РЗС, но били оградени от хора, които са от "Атака". Ганчев обясни, че са получили оперативна информация от СДВР, че се готви провокация за тяхна сметка.

В 13 часа демонстрантите се отправиха на шествие до Министерски съвет и партийните централи на БСП и ДПС. В маршрута, разрешен от Столична община, не беше включена централата на "Атака".

Шествието беше придружавано от викове “Оставка”, “Мафия” и “Болен с фес”.
  Недоволните скандираха - "Волене излез" пред централата на ДПС.

На някои от плакатите пишеше: "Не на политическия Франкенщайн - БСП, ДПС и "Атака"; "Касиране на изборите", "Стоп на мафията".
По думите на протестиращите не са се събрали толкова хора, колкото са заявили във фейсбук.

Протестното шествие приключи при Орлов мост към 14.30 часа без блокада на кръстовището.

Във Варна
В Морската столица десетки протестиращи се събраха на „Осми приморски полк" 43 - централен площад. Част от тях развяваха българското знаме, а други носеха различни лозунги, насочени основно срещу лидера на ПП „Атака” Волен Сидеров.

Протестът протече без инциденти. Преобладаващо бяха възрастни хора и много малко млади, предаде Фокус.
На протеста присъства и Костадин Костадинов, областен координатор на НФСБ за Варна и Добрич, който коментира, че кабинетът „Орешарски” е незаконен и трябва да има нови избори.

В Пловдив
Десетки пловдивчани дойдоха на площад „Ст. Стамболов" 1, за да протестират срещу новия кабинет. Те преминаха в шествие по главната улица на града като скандираха: "Орешарски вън" и "Оставка". Те се обявиха още за касиране на изборите и против строителството на АЕЦ "Белене", и отмяната на пълната забрана за тютюнопушене.

Демонстрантите в Пловдив пяха и химна на България.

Протестът завърши пред сградата на общината, а хората се уговориха другата неделя отново да се съберат, но в 18.00 часа.

Вижте галерия от снимки