"Като стане ясно, че бюлетините не са били за експедиция, някой от прокуратурата трябва да изгори", бе първият коментар на Борисов след предсрочните парламентарни избори пред в. "Труд".
 
Лидерът на ГЕРБ попита риторично защо и.д шеф на Софийска градска прокуратура Роман Василев е поел случая, след като според Борисов, той е от компетенцията на районната прокуратура.

От обвинението вече обявиха, че разследването е за длъжностно престъпление.
Според прокурорите откритите 350 000 бюлетини не са технологичен брак. От печатницата пък казват, че те са негодни и са отпадък.

Бойко Борисов допълни, че ще даде пресконференция, след като ЦИК обяви официално резултатите от вота.
 
Важно е дали имаме един мандат повече или по-малко. Аз за първи път виждам някой да е втори и да говори, че е победител”, каза още бившият премиер, коментирайки БСП.
 
Според последните данни на Централната избирателна комисия, ГЕРБ получава 30,53% от гласовете, а Коалиция за България - 26,65%. Резултатите са от 100% обработени протоколи от страната, но не включват резултатите от СИК в чужбина.
 
За скандала с бюлетините

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров отговори на обвиненията на Цветан Цветанов по повод откритите бюлетини, че прокуратурата участва в сценарий за дестабилизацията на страната.
"Прокуратурата не участва в сценарии за дестабилизиране на страната, напротив тя изпълнява своите функции по закон. Ако на някой му харесва прокуратурата да е пасивен наблюдател на нарушения и престъпления, може би е объркал времето, човека и всичко друго", категоричен бе Цацаров.
 
Той уточни, че в прессъобщението на прокуратурата не се говори за конкретна политическа партия.
Не виждам, защо при липса на доказателства ни обвиниха в участие в сценарии
, посочи Цацаров.

По думите му възниква въпросът дали шумното огласяване на случая по някакъв начин не е попречило на планиране на реализация на акцията по друг начин.

В сряда прокуратурата ще се произнесе по случая.