Нов опит за нахлуване в сградата на БНТ направи групата протестиращи около сдружение "Боец" и Христо Иванов от "Да, България". Демонстрантите настояваха да влязат на ул. "Сан Стефано" 29 с аргумента, че искат да внесат писмено претенциите си към националната медия. След кратко напрежение пред централния вход обаче на място пристигна голямо полицейско подкрепление, което не позволи осъществяването на нерегламентиран достъп.

Всички снимки вижте тук >>

Въпреки засиленото присъствие на служители на МВР, недоволните отказаха да напуснат района. Тяхната цел е да пресрещнат участвалия в тв предаването "Панорама" здравен министър Костадин Ангелов, за да му зададат очи в очи своите въпроси. Така и не стана ясно защо това не направи самият Христо Иванов, който също присъстваше в тв студиото. След като предаването приключи, той слезе при протестиращите, мотивира ги допълнително с обръщение по микрофон, след което се оттегли.

Обграждането на БНТ с протестиращи веднъж вече се превърна в централна новина. В 16-ия ден на недоволство лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова също бяха причакани отвън. Стигна се до грозни сцени и опити за физическо нападение, като отново тежко въоръжени полицаи трябваше да се намесват, за да може демонстрацията да приключи без физически щети.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА