Президентът Румен Радев не е в България и няма как да разпише освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Това обявиха пред Dir.bg. от пресцентъра на държавния глава.



Така освобождаването на министрите от кабинета "Борисов" 3 ще стане другата седмица. Причината е, че президентът Румен Радев се връща утре късно от Рига, където е на посещение.

Както е известно, причината да нe се гласуват оставките днес, е че главният секретар на МВР Младен Маринов е назначен от президента и той трябва да го освободи от поста. Това обаче още не е станало.

"След заседанието на Министерски съвет вчера в президентството бе получено искане за освобождаването на главния секретар Младен Маринов. В момента президентът Радев е на посещение в Рига. Прибира се утре в късния следобед. Той е запознат с искането", обявиха още от пресцентъра на държавния глава.

Припомняме, че Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски се оттеглиха по настояване на премиера Борисов. Повод за това стана тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле, при която загинаха 17 души.