От президентството очакват пресслужбата на Министерския съвет да оповести официално визитата на украинския държавен глава Володимир Зеленски, тъй като поканата за посещението е именно от МС. Това съобщава БНТ, позовавайки се на информация от прессекретариата на Румен Радев.

Малко по-рано премиерът акад. Николай Денков потвърди, че Зеленски ще пристигне в България. По думите на министър-председателя в програмата на Зеленски у нас е предвидена и среща с Радев.

"Никога не съм подклаждал конфликта с президента, аз се опитвах да успокоя отношенията, за да имаме нормален диалог. Аз се обадих на Радев и му казах - ще идва президентът Зеленски, затова намерете начин да се видите с него", обясни малко по-рано премиерът.

Денков добави още, че към момента реална опасност за България от войната в Украйна няма. Това, за което трябва да работим, е да няма опасност оттук нататък, заяви той и обяви, че днес ще се подпише меморандум с Украйна в сферата на енергетиката и това ще стане факт при посещението на Зеленски.