Сега разбрах какво е да си политик на бъдещето. За да си такъв, трябва да лъжеш безскрупулно и за всичко. Това написа секретарят на президента Димитър Стоянов в своя профил във Facebook.

"Като се започне от 3-4 пъти по-евтиния LNG, мине се през готовността ICGB и потеклия азерски газ на договорна цена, неустойките, водената двойнствена външна политика особено по македонския въпрос, шестте метра водосточна тръба за 1 млн. лв., трите стълба за 2 млн. лв., агитаторите за чужда държава, получаващи по 4000 лв.", заявява в социалната мрежа Стоянов.

По думите му, за да си политик на бъдещето, трябва да "заклеймиш задължително инакомислещите за поклонници на чужда държава само и само защото имат мнение различно от твоето".

"А е и политически коректно. Даже е по-убедително да го направиш в интервю за Гардиън. Нима това не е заемане на удобна поза за да запазиш поста си? Въобще не е!", добавя секретарят на държавния глава и продължава:

"За да си политик на бъдещето трябва да не позволяваш да те критикува даже когато излагаш българите на риск от студуване или гладуване (инфлацията над 16%). Ако някой посмее да критикува политиците от бъдещето, то той се превръща в политик от миналото па бил той и мажоритарно избран президент".

Според него, за да си политик от бъдещето,  трябва още да "вярваш в правотата си въпреки, че всички около теб ти казват, че си сгрешил".

"Пука ти, важното е да си мислиш, че си политик на бъдещето и да клатиш останалите в държавата си малко над 6 млн. българи! Ако това е разбирането за политик на бъдещето, то благодаря ви! Предпочитам политика от миналото!", завършва поста си Димитър Стоянов.

По-рано началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова нарече президента Румен Радев "политик от миналото". В телевизионно интервю само преди ден Бориславова заяви, че "на хората им е омръзнало да ги клатят".

"Време е в политиката на влязат нови лица, които не заемат неудобни позиции в удобството на своя пост. Вижте как протичат политическите консултации. Там се заема позиция на критика на всичко и всеки, без да се говори за хубавите неща от последните 7 месеца. На хората им омръзна да ги клатят. Те искат стабилност, предвидимост и, ако може, сутрин, като си пуснат телевизора, да не чуват за поредния проблем и криза, които предстоят", отбеляза началникът на кабинета "Петков".