"Администрацията и институциите трябва да бъдат партньори на малкия и средния бизнес, а не преграда" - това каза президентът Румен Радев по време на връчването на наградите "Златна Мартеница" на Сдружение "Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес".

Според него обществото и институциите са в дълг към този бизнес. Държавният глава подчерта, че малкият и средният бизнес имат партньор в лицето на президентската институция.

"Светът се превръща в състезателна арена, където се вихри жестока конкуренция", отчете държавният глава и подчерта, че шанс имат само тези, които развиват реална, родна икономика с утвърдени марки, с високо качество, и тези, които успяват да увлекат голяма част от обществото да бъде активна.

Според него бъдещето е на тези, които са бързи и гъвкави. Държавният глава заяви, че такъв е малкият и средният бизнес.

Радев коментира, че за да бъде оперативен, бърз и конкурентоспособен на малкия и средния бизнес трябва да му се предоставят плодотворни условия, за да може да възвърне потенциала си.

Снимка: БТА

"Това означава и прозрачна, и предвидима нормативна среда, а не закони, които да се приемат зад гърба и на бизнеса и на нашето общество. Това означава равни условия и за големите, и за малките. Това означава много по-улеснени и бързи процедури за разкриване на бизнес", изтъкна Радев, като по този начин отново критикува управляващите.

"Искам да ви поздравя, че вие наистина постигате успех. Това е доказателство, че българският бизнес има шанс, има бъдеще, има здрава основа", обърна се той към присъстващите.

Накрая той благодари на всички наградени и участващи в "Златна Мартеница" и им им пожела успех с думите: "На добър час!".