Министерствата на транспорта и на вътрешните работи вече имат заместник-министри, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Заместник на Георги Гвоздейков в транспортното ведомство ще е Димитър Недялков

Той беше народен представител в две последователни Народни събрания. 

В 47-ото НС участваше в Комисията по труда, социалната и демографска политика и в Комисията по прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество. 

В 48-о НС пък беше заместник-председател на Комисията по транспорт и съобщения, както и член на Комисията по икономическа политика и иновации. 

По професия е икономист с богат опит в частния сектор. Недялков дълги години е бил изпълнителен директор на "Свободна зона - Русе" ЕАД, припомнят от пресофиса на кабинета "Денков". 

Димитър Недялков

Снимка: Пресцентър Министерски съвет

За заместник на министър Калин Стоянов пък е назначен Кирил Ценкин.

Той е дългогодишен служител на Националната служба за охрана, където е преминал последователно през различни етапи на кариерно развитие.

Завършил е магистратура със специалност "Логистика на сигурността и отбраната" във Военната Академия "Г. С. Раковски", както и множество допълнителни обучения и специализирани курсове в сферата на сигурността, допълват от правителствената пресслужба.

Кирил Ценкин

Снимка: Пресцентър Министерски съвет

На 6 юни, когато парламентът гласува кабинета "Денков-Габриел", заместник-министрите във всички министерства бяха освободени със заповеди на служебния министър-председател Гълъб Донев. Оттогава новото редовно правителство попълва позициите поетапно.