Смятам, че нашата работа си я свършихме, не чух и някакви много стряскащи факти по повод провеждането на изборите, каза служебният министър-председател Димитър Главчев на брифинг на полигон "Ново село".

"Купеният вот е илюзия, че няма купен вот. Но ние и там противодействахме в рамките на закона", каза още  Главчев в първия си коментар след изборния ден.

Служебният премиер отбеляза, че в последната седмица са били проверени над 3500 машини за гласуване, на предишните избори те са били над 660, а за всичките избори преди това са били проверени под 100 машини.

На въпрос дали се задава стабилно управление Главчев заяви:

"Това, по-скоро е въпрос към социолози и политолози. Аз няма как да го коментирам. Аз мога само да изразя надежда, не само моя, но и на българските граждани, че ще положат всички усилия политическите сили да сформират редовно правителство и стабилно."

Премиерът Главчев присъства на командно-щабното учение на Многонационалната бойна група в България на учебен полигон "Ново село", придружен от министъра на отбраната Атанас Запрянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

"Показаха ни готовността на многонационалната бригада да отблъсне предполагаем враг на територията на България. Самият характер на това, на което присъствахме, показва какъв е характерът на НАТО. Че НАТО е защитен блок, а не агресивен. При учението беше показано как се отблъсква атака на агресор. Това беше подчертано и на срещата на върха във Вашингтон. Силата на съюзниците и солидарността, всички действат като един. НАТО ще защитава всеки сантиметър на територията на съюзниците от пакта, беше подчертано на срещата", посочи Главчев.

ИЗБРАНО