В полунощ започна предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври. За участие в изборите са регистрирани 23 партии и 9 коалиции. Предизборната кампания ще приключи в 24:00 ч. на 25 октомври.

За участие в изборите са регистрирани 23 партии и 9 коалиции.

До 5 октомври трябва да определи броят на секциите и местата за гласуване зад граница. 

Задгранични избирателни секции ще има в 60 държави. Българските граждани в чужбина, които имат право и желаят да гласуват на изборите, трябва да попълнят заявление до 1 октомври.

По предварителни данни в страната ще бъдат разкрити 11 647 секции, като в 9353 ще се гласува с машина.

В последния ден преди изборите е ден за размисъл, а агитацията е забранена.

Кампанията по закон се води само на български език и включва предизборни събития и агитация, като тя може да се води и през доставчиците на медийни услуги - печатни издания електронни медии информационни агенции.

Медийни доставчици, по смисъла на закона, не са социалните мрежи. Те не попадат в регулация и в обхвата на контрола от Централната избирателна комисия. 

При излъчване или публикуване на агитационни материали те трябва да се отделят визуално и звуково, като на всеки от тях задължително се упоменава от чие име се издава, като задължително се изписва, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

Кметовете определят местата за поставяне на агитационни материали.

Законът забранява в кампанията да се накърнява доброто име и честта на кандидатите и добрите нрави.

Забранени са агитационните материали, които са опасни за живота и здравето на гражданите, съдържат герба и/или знамето на България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

За агитация не може да се ползват държавният и градски транспорт.

Забранява се в търговска реклама да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция, инициативен комитет или кандидат.