Противопоставяме се категорично на всякакви инициативи, които искат да отклонят България от нейния мирен, свободен и проспериращ европейски път, се посочва в позиция на "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). 

Вчера сградата на Представителството на Европейската комисия в София беше изцапана с червена боя по време на протест на симпатизанти на "Възраждане", на който бяха и депутати от партията. В страницата си във Фейсбук от партията преди това обявиха, че ще отидат пред сградата на ЕК в София, за да протестират "срещу намесата на Брюксел във вътрешните ни работи".

Снимки от почистването на сградата вижте тук >>> 

От ПП-ДБ призовават да наричаме нещата с истинските им имена. "Войната не е мир. Когато твърдиш, че си за мир, не подкрепяш страната, която е запалила войната", добавят от коалицията.

В позицията се посочва, че в български градове са се провели "срамни демонстрации с руски знамена, демонстрации, защитаващи насилници, агресори, престъпници. Политизирани, заради участието на антибългарската партия "Възраждане".

"На всички, които вярват в лъжата "поход за мир", трябва да е пределно ясно, че за да се постигне мир, трябва агресорът да бъде спрян, а не един цял народ да бъде унищожаван", посочват от коалицията и добавят, че това означава агресорът да напусне суверенната територия на Украйна и там да се върне мирът.

Според ПП-ДБ, ако "проруският поход наистина беше поход за мир, щеше да се проведе в Москва... или в Грозни". Червената боя нямаше да е по представителството на Европейската комисия, която защитава мира, а по представителството на държавата, която води войната, пише още в позицията.

От ПП-ДБ вярват, че "поход за мир" не може да бъде със знамена на чужди държави, нито може да подкрепя режим, в който ракети събарят жилищни блокове, убиват цивилни граждани и оставят "кървави парцали там, където доскоро се е чувал детски смях".

Снимка: БТА

"Има един човек, който е отговорен за войната - това е Владимир Путин", посочват от коалицията и добавят, че мир иска Украйна, мир иска Европа, мир иска България, но Путин иска война.

"Затова проводниците на прокремълската пропаганда, антибългарските партии, които веят руски знамена, чуждите агенти, в чиито джобове дрънчат копейки, нямат място в българската политика", пише в позицията.

Противопоставяме се категорично на всякакви инициативи, които искат да отклонят България от нейния мирен, свободен и проспериращ европейски път, посочва от коалицията.

Снимка: БТА