От "Продължаваме Промяната", "Демократична България", "Спаси София" и гражданската организация "Екипът на София" представиха кандидатите си за районни кметове на столицата, предава БТА.

В края на юни формациите обявиха, че тяхната обща кандидатура за кмет на София е Васил Терзиев.

Снимка: БТА

Преди представянето им Васил Терзиев отбеляза, че някои от кандидатите за районни кметове са нови лица, които тепърва навлизат в политическия живот.

Доказани професионалисти, които се отдават на каузата на София. Хора, които се надяваме след четири години да погледнат назад и да бъдат горди от това, което са постигнали, каза Терзиев.

Снимка: БТА

Това е възможност да служите на нашето общество, възможност да се борите с проблемите на хората, обърна се Борис Бонев към кандидатите за районни кметове. Според него е много важно да не забравят кои са техните приоритети, "защото нито мащабните инвестиции в кварталите, нито честното и прозрачно управление, нито това София да бъде чист и зелен град не може да се случи без васшите усилия".

"Моля ви да не забравяте, че срещу нас имаме един много коварен враг, който 18 години унищожава потенциалите на нашия град София и това е ГЕРБ", заяви Бонев.

Снимка: БТА

Той добави, че "те няма да се поколебаят да използват всеки инструмент да саботират вашата работа и да ви спрат към пътя към успеха".

Снимка: БТА

Кандидат-кметовете на формациите, подкрепящи Васил Терзиев по райони:

"Средец" - Трайчо Трайков

"Оборище" - Георги Кузмов

"Младост" - Ивайло Кукурин

"Студентски" - Еней Енчев

"Люлин" - Георги Тодоров

"Банкя" - Георги Атанасов

"Връбница" - Румен Костадинов

"Нови Искър" - Владислав Владимиров

"Овча купел" - Ангел Стефанов

"Красна поляна" - Димитър Петров

"Лозенец" - Константин Павлов

"Триадица" - Димитър Божилов

"Красно село" - Цвета Николаева

"Витоша" - Зарко Клинков

"Подуяне" - Кристиян Христов

"Искър" - Ясен Русев

"Изгрев" - Делян Георгиев

"Слатина" - Георги Илиев

"Панчарево" - Милена Алексиева

"Кремиковци" - Лилия Донкова

"Надежда" - Румен Димитров

"Илинден" - Емил Бранчевски

"Възраждане" - Станислав Илиев

"Сердика" - Момчил Даскалов

Петима от тях са районни кметове в София към момента - Константин Петров ("Лозенец"), Георги Илиев ("Слатина"), Трайчо Трайков ("Средец"), Димитър Божилов ("Триадица") и Ангел Стефанов ("Овча Купел").