"Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) се противопоставя на нова мярка на Министерството на финансите, която ще утежни административно над 200 хиляди фирми, се посочва в позиция на коалицията, изпратена от пресцентъра на "Демократична България".

Според тях, с предложени промени на Правилника за прилагане на Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС) се предвиждат да се наложат нови изисквания към счетоводното приключване на фирмите. Предложенията на НАП предвиждат те да правят счетоводно всеки месец, вместо веднъж годишно, а това би било нова огромна тежест за фирмите, смятат от ПП-ДБ.

От коалицията призовават тези предложения да бъдат спрени от Министерство на финансите.

"Настояваме промените да се оттеглят. Имаме готовност за работна група, която да помисли за по-добри текстове", се казва в позиция на коалицията.

ПП-ДБ припомня, че в програмата си предвижда намаляване на административното бреме за малкия бизнес и развитието на България.

В края на април стана ясно, че Проектът на промени в Закона за държавната финансова инспекция, предложен от Министерство на финансите, е публикуван за обществено обсъждане.