Симпатизанти на ВМРО се събраха пред дома на Кирил Петков тази сутрин. Групата се е разположила пред входа на сградата на ул. "Иван Шишман". На място е и съпредседателят на партията Ангел Джамбазки, който пусна видео на живо във Фейсбук профила си.

Недоволството на ВМРО е насочено към френското предложение за сваляне на ветото за преговори на Република Северна Македония с Европейския съюз. 

"Чакаме министър-председателя, за да го попитаме за неговата позиция и да му кажем за пореден път, че искаме неговата оставка", каза Джамбазки.

Той зададе задочно няколко въпроса: кога ще бъде свикана комисията по външни въпроси, кога ще бъдат разгледани внесените документи - протокола, подготвен от МВнР, френското предложение по темата и т.н.

"Подозираме, че тези документи в голямата си част не са съобразени с българския национален интерес", заяви Ангел Джамбазки.

От 12 часа днес поддръжници на партията се събират в центъра на София, където ще проведат протест по време на дебатите за оставка правителството в Народното събрание. От ВМРО не приемат каквото и отстъпление по темата за Северна Македония.