Националният съвет на БСП обсъжда резултатите от прекия избор за председател на БСП и подготовката за заседанието на 50-ия Конгрес на партията следващата седмица.

Георги Тодоров, който в последния момент се отказа от надпреварата за председател на БСП, донесе на последното заседание на стария Националния съвет преди конгреса две мини копия на статуетки "Оскар" за заслуги за състоянието на партията. Единият "Оскар" бил за Корнелия Нинова. За втория щял да събере мнения вътре в залата, обясни той пред журналисти. Тодоров уточни, че втората статуетка щяла да бъде за цялостно творчество. Това е копие на истинските "Оскари", аз бих ги нарекъл "Оскарчета" и моята идея е да ги получат хора, които действително имат някаква заслуга, дали тази заслуга е в положителен или в отрицателен смисъл оставям всеки да прецени сам, каза Георги Тодоров.

По повод избора на Корнелия Нинова Георги Гергов коментира, че "тази победа ще я победи". Имаме избори пред нас и трябва всички да се обединим и да гледаме напред, това е по-важното, каза още той.

Димитър Дъбов коментира, че на прекия избор е имало нелоша активност, макар и не такава, каквато е била обявена, а по-малка. "Разделителната линия, която я има на национално ниво, вече слезе до най-ниското ниво - членове на БСП", посочи той и отбеляза, че около 52 процента от членовете на БСП подкрепят този председател на партията. Така че ние не влизаме обединени нито на конгреса, нито в следващия политически цикъл, а с добре формирани политически разделения, добави Дъбов.

Депутатът Таско Ерменков коментира, че членовете на БСП са показали, че са отговорни. Изборите минаха, знаете резултатите, знаете с каква разлика спечели сегашният председател и смятам, че единственото нещо, около което трябва да се обединяваме, това е волята на тези над 67 процента от членовете на БСП, които гласуваха, да бъде претворена и от ръководството на партията за една по-добра и по-просперираща България, каза той.

На въпрос възможно ли е обединение на БСП след прекия избор, той отговори: "Че то няма разединение, разединение на партията има в ГЕРБ, там бягат от партията, при нас не съм чул структури да ни напускат".